Pyszna i bardzo soczysta karkóweczka--Polecam :)
2 grube plastry mięsistej karkówki
Na marynatę:
Czosnek płatki suszone
Rozmaryn suszony
Sól morska gruboziarnista
Chili płatki suszone
Gożdziki suszone
Kulki jałowca
Papryka czerwona w proszku
Olej
* (wszystkie przyprawy na marynatę wg.uznania)
Każdy kawałek mięsa umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym -odstawić.
Do moździerza dodać wszystkie w/w przyprawy na marynatę oprócz oleju i ubić/rozetrzeć jak najmocniej sie uda . Przesypać do kubka/miseczki dodać olej zeby było lekko płynnie i wymieszać całość.
Mięso przełożyć do szerszej misy wlać marynatę i dobrze ją wmasować w karkówkę.Włożyc na 2-3 godziny do lodówki.
Rozgrzać grill (u mnie elektryczny) i grillować do miękkości mięsa. . .
Smacznego.
Podawać z ulubionymi dodatkami . . .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .