Jajka na przystawkę,jajka na śniadanie,jajka na Wielkanoc,jajka na imprezę, jajek nigdy dość ;)
3 duże jajka kurze
4 filety anchois odsączone z oleju
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 duża łyżka dobrego majonezu
pieprz świeżo mielony
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone,obrane każde kroimy na pół wzdłuż.
Wyjmujemy żółtka,wkładamy do miseczki,dodajemy drobno pokrojone (posiekane) fileciki anchois,dwie łyżki szczypiorku i majonez. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.
Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki w puste dołki w białkach. Układamy na talerzu,posypujemy resztą szczypiorku i gotowe :)
* soli nie dodajemy bo anchois są bardzo słone.
Smaczne 😋 muszę zrobić ale wynika z przepisu że będzie wyśmienite śniadanie pozdrawiam buziaki 😘
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńLubie niemal wszystkie pasty jajeczne, taką robiłam w zeszłym roku na wielkanoc. Prawdę mówiąc już o niej zapomniałam.
OdpowiedzUsuńJa też lubię,pozdrawiam :)
Usuńtrafiłam dziś na pani stronę, czuję że będę stałym gościem, dziękuję
OdpowiedzUsuńProszę się rozgościć :) Pozdrawiam Ewa :)
Usuń