sobota, 30 stycznia 2016
Grzanki z jajkiem sadzonym,serem i salami
Grzanki idealne na śniadanie czy na kolację.
Smakują również na zimno :-)
SKŁADNIKI :
4 kromki sera tostowego
odrobina masła
2 plastry salami
2 plastry sera np.gouda
posiekany szczypiorek do posypania,sól
PRZYGOTOWANIE:
Dwie kromki chleba cienko smarujemy masłem.
Na nie układamy ser i salami.
Przykrywamy pozostałymi kromkami w których wcześniej za pomocą foremki czy szklanki zostały wycięte otwory. (u mnie objemka do smażenia jaj sadzonych w kształcie serca)
W otwory wbijamy jajko,delikatnie solimy.
Gotowe grzanki układamy na kratce i pieczemy w 180*C (grzanie góra-dół,4 półka od góry) do ścięcia się jaj,tak żeby żółtko pozostało płynne.
Wyjmujemy,posypujemy szczypiorkiem i zajadamy gorące.
Smacznego :=)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jutro sobie sprawimy...na śniadanko po imprezie ;). Buziaki Ewcia )*
OdpowiedzUsuńBuziaki ;)
UsuńPysznie wygląda, nie mogę się doczekać kiedy będę mógł sprezentować to znajomym :D
OdpowiedzUsuńoj to czekam czy posmakowało :) pozdrawiam Ewa :)
UsuńJa zrobiłam dzieciakom i mężowi, jedli aż im się uszy trzęsły. Ja też nie mogłam się najeść, teraz robimy je w na śniadanie w niedzielę. Są to takie specjalne grzanki. Pozdrawiam Hania:)
OdpowiedzUsuńPani Haniu,bardzo się cieszę że posmakowały grzaneczki :-) Miód na moje uszy. Pozdrawiam Ewa :-)
Usuń