- Chyba każdy je lubi i zna mniam !!! Nic prostszego a pysznego :-)Na dwie porcje:2 duże mięsiste dojrzałe pomidory1 pęczek grubego szczypioru1 mały jogurt naturalnysól morska świeżo mielonapieprz czarny świeżo mielonyPomidory i szczypior myjemy pod bieżącą gorącą wodą.Następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.Do miski dodajemy posiekany szczypior i pokrojone w ósemki pomidory.Całość oprószamy solą i pieprzem.Zalewamy jogurtem naturalnym i mieszamy.Rozkładamy na talerze i podajemy lekko schłodzone np. jako dodatek do obiadu.
Bardzo często robię takie pomidory do obiadu.
OdpowiedzUsuńPycha, ja daję jeszcze ciut octu:)
OdpowiedzUsuńJa nie Madziu,Ja daje octu jak sobie robie same pomidorki z cebulką ciutke oleju i octu mmm :D
Usuń