Chyba każdy je lubi i zna mniam !!! Nic prostszego a pysznego :-)
Na dwie porcje:
2 duże mięsiste dojrzałe pomidory
1 pęczek grubego szczypioru
1 mały jogurt naturalny
sól morska świeżo mielona
pieprz czarny świeżo mielony
Pomidory i szczypior myjemy pod bieżącą gorącą wodą.Następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
Do miski dodajemy posiekany szczypior i pokrojone w ósemki pomidory.Całość oprószamy solą i pieprzem.
Zalewamy jogurtem naturalnym i mieszamy.
Rozkładamy na talerze i podajemy lekko schłodzone np. jako dodatek do obiadu.
Bardzo często robię takie pomidory do obiadu.
OdpowiedzUsuńPycha, ja daję jeszcze ciut octu:)
OdpowiedzUsuńJa nie Madziu,Ja daje octu jak sobie robie same pomidorki z cebulką ciutke oleju i octu mmm :D
Usuń