Pyszności mówię wam ;) Z jednej roladki wychodzi siedem plastrów takich jak widać na zdjęciu . . .
- 4 sznycle z indyka (400g)
- 1 mała cukinia
- 1 średnia czerwona papryka
- 5 pasków ser żółty (u mnie gouda)
- 3 szczypty przyprawa do kurczaka (np.złocista)
- olej do smażenia
- bułka tarta (4 łyżki)
- sól,pieprz (wg.uznania)
Umyte warzywa ścieramy na tarce do jarzyn o dużych oczkach.
Na patelni podsmażamy warzywa z dwiema łyzkami oleju-mieszając,dopóki nam woda odparuje.Odstawiamy do wystygnięcia.
Mięso rozbijamy na cieniutkie płaty.
Na tackę lub na blat rozkładamy folię spożywczą.Na niej rozbite płaty mięsa tak żeby lekko nachodziły na siebie.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Na całość wykładamy przestudzony farsz , paski sera i zawijamy.
Całą roladkę mocno owijamy w folię spożywczą,tworząc tak zwanego cukierka,końcówki wiążemy nicią i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu...
Po tym czasie wyciągamy,rozwijamy.Panierujemy w bułce tartej i smażymy z kazdej strony przez chwilkę.Następnie kroimy na plastry i podajemy...
SMACZNEGO . . . . . . . . . :-)
Pięknie wygląda! Tak wiosennie :) No i oczywiście z tymi warzywkami pewnie jest wyśmienita :)
OdpowiedzUsuńJest,jest dziękuję :-)
UsuńPrawde mowiac zrobilam sie teraz strasznie glodna...
OdpowiedzUsuńCudnie wygląda. Proszę napisać jakie warzywa są użyte?
OdpowiedzUsuńOj ale ze mnie gapa.Już napisałam jakie warzywa..Pozdrawiam :)
UsuńJak pysznie, super pomysł z tartymi warzywami-na pewno wypróbujemy ten przepis-pozdrawiamy A&G
OdpowiedzUsuńJeej, jakie kolory :D Czuję że ta rasta-rolada będzie rządzić moją kuchnią!
OdpowiedzUsuńAle kolorowe! wyglądają super:)
OdpowiedzUsuńależ to musi być pyszne, zapisuje do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuń