1 spora garść posiekanej młodej kapusty
1/2 średniej cebuli
3 duże jajka
1 łyżka masła
sól,pieprz do smaku
Na patelni roztapiamy masło i szklimy psiekaną cebulę,następnie dodajemy posiekaną kapustę.Całość oprószamy solą i pieprzem.Smażymy do momentu aż kapusta nam zmięknie.
Na koniec wlewamy jajka i całość smażymy mieszając do ścięcia się jaj.
Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionym pieczywem.Smacznego :-)
no proszę, nie wpadłabym na to, żeby dodać kapusty do jajecznicy! muszę kiedyś spróbować
OdpowiedzUsuń. . . jeśli lubisz jedno i drugie z pewnością posmakuje :) pozdrawiam Ewa :)
UsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńJestem pod wrażeniem, pomysł super! Nie wpadłabym na dodanie kapusty do jajecznicy :)
OdpowiedzUsuń