piątek, 30 stycznia 2015
Jesiotr w sosie pomidorowym
Jesiotr jest pyszną rybą.Polecam :-)
500g jesiotra (świeży płat ze skórą)
1 puszka pokrojonych pomidorów w sosie
1 ząbek czosnku
1 płaska łyżeczka tymianku
sok z cytryny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przyprawy wg.uznania
sos sojowy ciemny,sól,pieprz
Rybę porządnie umyć pod bieżącą wodą,osuszyć i pokroić na kawałki.
Skropić cytryną,posolić i oprószyć pieprzem
Pomidory z puszki przelać do miski dodać sos sojowy,czosnek przeciśniety przez praskę,tymianek i natkę pietruszki-wymieszać
Naczynie zaroodporne wysmarować olejem,wylać na spód połowę sosu pomidorowego.
Ułożyć kawałki ryby i polać resztą sosu. Przykryć folią aluminiową i piec w 180*C przez 25-30 minut (to zależy jaki gruby mam płat ryby) i gotowe.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
dziękuję :)
OdpowiedzUsuń