sobota, 13 grudnia 2014
Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy
Dobra rybka zawsze dobrze smakuje ;)
filety z mintaja 2 sztuki
sok z połowy cytryny
1 pomidor soczysty, czerwony
bazylia listki i cienkie gałązki 3 sztuki
oliwa Gallo z Oregano 1 łyżka
sól,pieprz do smaku wg.uznania
Filety (rozmrażamy- jeśli są mrożone)myjemy i dobrze osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykładamy na tackę.Skrapiamy obficie cytryną,solimy i pieprzymy i (do lodówki na 15 minutek) Pomidorka myjemy ,bazylię również-osuszamy. Do blendera wkładamy pokrojonego pomidorka i posiekaną bazylię włącznie z łyżką oliwy. Blenderujemy na papkę.Wyjmujemy rybkę nakładamy na nią połowę sosu. Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy na kratce naszą rybkę około 25 minutek. Po tym czasie wyjmujemy,kroimy ją na pół i nakładamy na siebie.Polewamy resztą sosu i wcinamy :-)
SMACZNEGO . . . . . .
Podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .