sobota, 2 marca 2013

Pałki z chrzanem,musztardą i chili



Taki obiad to ja lubię bo robi sie sam,a pałki są pyszne,ostre i soczyste :)

Pałki z chrzanem,musztardą i chili

8 pałek z kurczaka
1/2 słoiczka musztardy gruboziarnistej francuskiej(100g)
2 łyżki suszonych płatków chili
2 kopiaste łyżeczki chrzanu ze słoiczka
sól morska swieżo mielona wg.uznania
olej do wysmarowania blachy lub naczynia żaroodpornego

Umyte osuszone udka wkładamy do misy.Dodajemy do nich w/w składniki i całość mieszamy.Wkładamy do lodówki na min. jedną godzinę.
Po tym czasie układamy je na blaszce wysmarowanej olejem,przykrywamy i pieczemy w 180*C jedną godzinę.Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso i jeszcze chwilkę zapiekamy do zarumienienia się pałek i gotowe....
Podajemy z czym kto lubi . . .

6 komentarzy:

  1. Och, Evitko, u Ciebie zawsze coś tak fantastycznego, że człowiek ma ochotę wsiąść w auto i natychmiast wyruszyć po takiego kurczaka. Choćby miał go zjeść o 6.00 rano! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. dodatek chrzanu jest fantastyczny, musi dodawać ciekawego posmaku i ostrego aromatu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak zwykle smacznie i kolorowo:)

    OdpowiedzUsuń
  4. takie obiady z piekarnika to i ja lubie :)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .