sobota, 2 marca 2013
Pałki z chrzanem,musztardą i chili
Taki obiad to ja lubię bo robi sie sam,a pałki są pyszne,ostre i soczyste :)
Pałki z chrzanem,musztardą i chili
8 pałek z kurczaka
1/2 słoiczka musztardy gruboziarnistej francuskiej(100g)
2 łyżki suszonych płatków chili
2 kopiaste łyżeczki chrzanu ze słoiczka
sól morska swieżo mielona wg.uznania
olej do wysmarowania blachy lub naczynia żaroodpornego
Umyte osuszone udka wkładamy do misy.Dodajemy do nich w/w składniki i całość mieszamy.Wkładamy do lodówki na min. jedną godzinę.
Po tym czasie układamy je na blaszce wysmarowanej olejem,przykrywamy i pieczemy w 180*C jedną godzinę.Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso i jeszcze chwilkę zapiekamy do zarumienienia się pałek i gotowe....
Podajemy z czym kto lubi . . .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo smakowite:)
OdpowiedzUsuńOch, Evitko, u Ciebie zawsze coś tak fantastycznego, że człowiek ma ochotę wsiąść w auto i natychmiast wyruszyć po takiego kurczaka. Choćby miał go zjeść o 6.00 rano! :D
OdpowiedzUsuńdodatek chrzanu jest fantastyczny, musi dodawać ciekawego posmaku i ostrego aromatu ;)
OdpowiedzUsuńjak zwykle smacznie i kolorowo:)
OdpowiedzUsuńtakie obiady z piekarnika to i ja lubie :)
OdpowiedzUsuńJa też :-)
OdpowiedzUsuń