Polecam . . . .
Składniki
- 8-9 pałek z kurczaka
- przyprawa do kurczaka złocista (wg.uznania)
- przyprawa gyros (według uznania)
- czosnek granulowany (według uznania)
- papryka w proszku czerwona (według uznania)
- sól,pieprz (według uznania)
- rękaw do pieczenia
- 1 cukinia
- 1 czerwona słodka papryka
- 1 łyzka oleju
- odrobinka soli
Pałki myjemy i oczyszczamy pod bieżącą wodą .
Następnie wcieramy w nie wszystkie w/w przyprawy.
Wkładamy do miski i odstawiamy na 1 godz. do lodówki
W międzyczasie myjemy paprykę i cukinię.Wycieramy porządnie ręcznikiem papierowym.
Kroimy w paseczki.
Na patelnię dodajemy 1 łyżke oleju i wrzucamy nasze warzywa delikatnie posypując je solą.
Dusimy pod przykryciem (mieszając od czasu do czasu ) ok 10-15 minut nie wiecej bo nam sie zrobi ciapa.
Po godzinie wyjmujemy mieso z lodówki wkładamy do rekawa z resztą zalewy jaka nam sie zrobiła w misce i mocno związujemy.Worek z mięchem przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy jedną godzinę ewentualnie 1 godzina i pietnaście minutek.
Podajemy np. z frytkami. . . . . .
SMACZNEGO :-)
uwielbiam bawić się smakami i z mięsem drobiowym, bo wspaniale da się wykreować w nim smak. Apetyczne zdjęcia. mniam, mniam
OdpowiedzUsuńDzięki Aguś :-)
UsuńSzalejesz Ewuniu.Ta cukinia faszerowana polędwiczką,to mistrzostwo świata.Tym pałeczkom też nic nie brakuje.
OdpowiedzUsuńDzieki Chris :-)
UsuńSuper...
OdpowiedzUsuń