Bardzo szybki i smaczny pomysł na szybki obiad lub kolację :-)
Filet pstrąga otulony szynką szwarcwaldzką
Na dwie osoby:
250g filet z pstrąga łososiowego świeżego
8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
4 liście pora o dł. filetu ryby (jasna część)
sok z dwóch plastrów cytryny
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania
folia aluminiowa
Z ryby ściagamy skórę,myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół wzdłuż.
Rozkładamy 4 plastry szynki tak żeby zachodziły na siebie.Na szynkę kładziemy dwa liście pora.Na pora porcję ryby.Smarujemy musztardą,solimy,pieprzymy,kropimy sokiem z jednego plastra cytryny i zwijamy w rulonik.Tak samo postępujemy z drugim kawałkiem pstrąga.
Gotowe ruloniki owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika 180*C na 25 minut (grzanie górna półka grill) i gotowe...
Podajemy z czym kto lubi :-)
Wygląda obłędnie!!!!! bardzo ciekawa jestem smaku więc zapisuję do zrobienia. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDzieki Aguś :)
UsuńPodoba mi się ten przepis.Przy najbliższej okazji przetestuję.Podoba mi się również ten z polędwiczką w cukinii, chyba też Twój.Widziałem go na portalu Ownbook.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńA prosze bardzo Chris,tylko jak nie będzie smakowało to nie bij hihi ;) Poledwiczka w cukini to mój masz rację :-)
Usuńczy tak przygotowana rybkę można zaserwować na zimno?
OdpowiedzUsuńSzczerze powiem że nie wiem bo my zjedliśmy na ciepło od razu.Ale jesli lubisz rybę i szynkę na zimno to mozna spróbować :) Pozdrawiam-Ewa :)
Usuń