niedziela, 17 lutego 2013

Filet pstraga otulony szynką szwarcwaldzką

Bardzo szybki i smaczny pomysł na szybki obiad lub kolację :-)






Filet pstrąga otulony szynką szwarcwaldzką

Na dwie osoby:
250g filet z pstrąga łososiowego świeżego
8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
4 liście pora o dł. filetu ryby (jasna część)
sok z dwóch plastrów cytryny
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania
folia aluminiowa

Z ryby ściagamy skórę,myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół wzdłuż.
Rozkładamy 4 plastry szynki tak żeby zachodziły na siebie.Na szynkę kładziemy dwa liście pora.Na pora porcję ryby.Smarujemy musztardą,solimy,pieprzymy,kropimy sokiem z jednego plastra cytryny i zwijamy w rulonik.Tak samo postępujemy z drugim kawałkiem pstrąga.

Gotowe ruloniki owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika 180*C na 25 minut (grzanie górna półka grill) i gotowe...
Podajemy z czym kto lubi :-)

6 komentarzy:

  1. Wygląda obłędnie!!!!! bardzo ciekawa jestem smaku więc zapisuję do zrobienia. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się ten przepis.Przy najbliższej okazji przetestuję.Podoba mi się również ten z polędwiczką w cukinii, chyba też Twój.Widziałem go na portalu Ownbook.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A prosze bardzo Chris,tylko jak nie będzie smakowało to nie bij hihi ;) Poledwiczka w cukini to mój masz rację :-)

      Usuń
  3. czy tak przygotowana rybkę można zaserwować na zimno?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze powiem że nie wiem bo my zjedliśmy na ciepło od razu.Ale jesli lubisz rybę i szynkę na zimno to mozna spróbować :) Pozdrawiam-Ewa :)

      Usuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .