SKŁADNIKI:
Polędwica z tuńczyka 2szt.(mrożona 225g)
- Na marynatę:
- 4 łyżki olej lub oliwa (do wyboru)
- 2 suszone pomidory (pokrojone drobniutko)
- 2 łyżeczki posiekanego drobno koperku
- 2 ząbki czosnku pokrojonego w kosteczkę
- sok z jednego plastra cytryny (1cm)
- Ponadto:
- 10 pasków cukini
- 4 duże krążki czerwonej cebuli
- sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
- PRZYGOTOWANIE:
Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy. Na patelni grillowej lub zwykłej przesmażamy cukinię i cebulę-odsączamy za pomocą reczników papierowych. Do naczynia żaroodpornego wkładamy poledwiczki tuńczyka.Solimy,pieprzymy i na każdą rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną marynatę.Przykrywamy folia aluminiową. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 30 minut (grzanie góra-druga półka od góry) Pod koniec zabieramy folię i jeszcze chwilkę podpiekamy. Na talerzu układamy cukinię,na nią krążki cebuli a na wierzch tuńczyka i podajemy.....SMACZNEGO :-)Miłego dnia wszystkim życzymy :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .