wtorek, 24 kwietnia 2012

Jej Wysokość Polędwiczka

Mój nowy pomysł na polędwiczkę.Wyszła wspaniała i delikatna w smaku.Polecam :)


Umytą cukinię kroimy w słupki o dł.6-7cm (środek odrzucamy-miąższ)
Na rozgrzanej patelni podsmażamy słupki na tyle żeby były lekko chrupkie.
Odstawiamy do odsączenia na ręczniku papierowym.

Umytą i obraną z błonek polędwiczkę kroimy na trzy części o tej samej długości co słupki cukini.
(podczas smażenia ona i tak się nam lekko zbiegnie) Przyprawiamy z każdej strony solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.

Następnie je podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony,również góra-dół,na malutkim ogniu często przekręcając żeby nam ładnie doszły w środku.
Wykładamy na ręcznik papierowy tak żeby nam ładnie stały.Do boków przykładamy po 4 słupki cukini,związujemy szczypiorkiem i możemy podawać. . . .

Ja podałam z młodymi ziemniakami,sosem pieczeniowym i ogórkiem korniszonym :-)

SMACZNEGO :-)))

5 komentarzy:

  1. Bardzo fajny pomysł. I jak ładnie podane :)

    Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Arcydzieło na talerzu, bardzo efektownie i pewnie smacznie! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham Twoje pomysły z polędwiczką i rybami! :) Wiem co mówię, bo Twoja polędwiczkę w cukinii miałam zaszczyt gościć już 3 razy na moich salonach! :D Buziaki i pozdrowienia! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu jak zwykle jesteś szalona i love Cię za to :**********

      Usuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .