Porcja na dwie osoby:
4 jajka kurze
por (jasna część długość 20cm)
2 łyżki masło
sól (wg.uznania)
Pora myjemy pod bieżącą wodą-osuszamy i kroimy w krążki.
Jajka rozmącamy w kubku z odrobiną soli. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pora.
Smażymy go mieszając do tej pory aż nam lekko zwiędnie(patrz fot.nr.3).Następnie wlewamy jajka i mieszamy ciągle do ścięcia się jaj....
Nigdy przenigdy nie myślałam o jajecznicy z porem? Faktycznie tak smaczna jak wygląda? Uwielbiam por!
OdpowiedzUsuńhttp://allergygirl.pl
Tak.Proszę spróbować sobie ewentualnie na mniejszej ilości.Ale podejrzewam że jak lubisz pora to z pewnością będziesz robiła częściej :-)
UsuńFajny pomysł na śniadanie i nie tylko!
OdpowiedzUsuńWyobraź sobie,moja droga, że też coś takiego raz zrobiłam! ;) To jest naprawdę fantastyczne w smaku. ;) I jakie ładne kolorki, iście wiosenne! ;) Buziaki! ;)
OdpowiedzUsuń