Tanio,szybko i smacznie....
400g wątróbka drobiowa
2-3 duże cebule
3 łyżki olej do smażenia
3 łyżki mąka(np.tortowa)
1/3 szklanka wody (przegotowana)
1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
sól,pieprz(wg.uznania)
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek.Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy wątróbkę,posypując ją mąką.Podsmażamy ją z każdej strony po kilka chwil.Następnie dodajemy cebulę i posypujemy papryką,solą oraz pieprzem.Delikatnie całość mieszamy.Dodajemy wodę i dusimy do miękkości cebuli.
Podajemy np.z pieczywem :-)
Tanio, smacznie i tradycyjnie. Moja, zmęczona eksperymentami kulinarnymi rodzinka, byłaby zachwycona!
OdpowiedzUsuńuwielbiam wątróbkę. Właśnie dlatego, że tanio, szybko smacznie. Ostatnio do wątróbki dodaję bakalie - śliwki, morele i rodzynki suszone. Wychodzi niesamowicie pysznie. Polecam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
gdybym tylko kiedyś przekonała się do wątróbki... ;) na pewno bym zjadła!
OdpowiedzUsuńszalenie apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com
Pysznie się prezentuje, chętnie zjadałbym Twoja:)
OdpowiedzUsuńMuszę, muszę jeszcze w tym tygodniu zjeść wątróbkę! ;) Twoja pyszności! ;)
OdpowiedzUsuńWątróbka wyszła super.... dodałam jeszcze suszoną żurawinę... pycha...
OdpowiedzUsuńŚwietnie,bardzo sie cieszę :-)
UsuńBaaaardzo smaczniaste. Mniamiaste i w ogóle znakomito-pyszniaste. Palce lizać.(nawet u nóg). Hihi.
OdpowiedzUsuńO rany ale sie uchachałam :D Dzieki :)
Usuń