sobota, 28 stycznia 2012

Małe co nieco,czyli Jajka z pastą groszkową


Szybko się robi i świetnie pasuje do jajek.Polecam :-)
POTRZEBUJEMY:

4 jajka kurze (można więcej,ponieważ pasty wystarcza spokojnie na 10 jaj)
130g groszek konserwowy(po odsączeniu)
3 łyżki majonez (u mnie Winiary)
szczypior do dekoracji
Jajka gotujemy na twardo.Studzimy-obieramy ze skorupek i płuczemy.Następnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
Groszek blenderujemy na gładką masę.Przekładamy do miseczki,dodajemy majonez i wszystko razem mieszamy.Jajka kroimy na pół i układamy na talerzu.Na każdą połówkę wykładamy porcję pasty i gotowe.Dekorujemy według własnego uznania.

7 komentarzy:

  1. małe a cieszy :) pyszna propozycja

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste, pyszne i szybkie. Świetna propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  3. fajna propozycja dla osób które groszku w całości nie jedzą.

    OdpowiedzUsuń
  4. U Ciebie widzę już tak jakoś wiosennie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. fakt, wiosna zawitała u Ciebie Ewito! piękne te jaja. cudowności, jeszcze tylko żonkile postawić na stole i wiosenna aranżacja gotowa.
      ściskam
      Monika

      Usuń
  5. A ja wczoraj miałam akurat wielką ochotę na jajo w majonezie! :D Dziś mam na takie z Twoją pastą, na pewno wkrótce wypróbuję. Buziaki!

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię faszerowane jajka, z groszkowym farszem jeszcze nigdy nie widziałam, podoba mi się połączenie i forma podania. Rzeczywiście wyszło tak wiosennie :)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .