Ponieważ dzisiaj nie miałam czasu.Więc od czasu do czasu,z braku czasu można zjeść kiełbaskę na gorąco.....
Mmmmmm pycha ;)
Potrzebujemy :
2 śląskie kiełbasy ( oczywiście mozna więcej w zalezności ile jest osób)
3 duze cebule
5 gałązek nać pietruszki (posiekanej)
1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)
olej do smażenia
Kiełbasę umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Ponacinałam jej skórke i wtarłam w nią pół łyżeczki papryki czerwonej i popieprzyłam (odstawiłam)
Cebulę obrałam pod bierzącą zimną wodą bo była strasznie piekąca (to jest też jeden ze sposobów na to żeby przy obieraniu cebula nie szczypała nas w oczy ;)) Następnie pokroiłam ją w grubsze krążki.Na patelni rozgrzałam troszkę oleju i wrzuciłam cebulę.Posoliłam ją,popieprzyłam i dodałam resztę papryki słodkiej czerwonej,posiekaną natkę .Przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości od czasu do czasu ją mieszając. Jak już była gotowa przełożyłam ją na talerz i przykryłam folią aluminiową. Na tej samej patelni usmażyłam kiełbaski z obu stron i gotowe.
3 duze cebule
5 gałązek nać pietruszki (posiekanej)
1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)
olej do smażenia
Kiełbasę umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Ponacinałam jej skórke i wtarłam w nią pół łyżeczki papryki czerwonej i popieprzyłam (odstawiłam)
Cebulę obrałam pod bierzącą zimną wodą bo była strasznie piekąca (to jest też jeden ze sposobów na to żeby przy obieraniu cebula nie szczypała nas w oczy ;)) Następnie pokroiłam ją w grubsze krążki.Na patelni rozgrzałam troszkę oleju i wrzuciłam cebulę.Posoliłam ją,popieprzyłam i dodałam resztę papryki słodkiej czerwonej,posiekaną natkę .Przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości od czasu do czasu ją mieszając. Jak już była gotowa przełożyłam ją na talerz i przykryłam folią aluminiową. Na tej samej patelni usmażyłam kiełbaski z obu stron i gotowe.
Podałam z wczesniej uduszoną cebulą,pomidorem,musztardą i pieczywem...
Pozdrawiam życząc miłego dnia :-)
śliczny ten wzorek na kiełbasce, ja też często z braku czasu robię taką kiełbaskę
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Taka kiełbasa to jedno z moich ekspresowych dań na obiad, gdy nie chce nam się gotować - wtedy kiełbaska z cebulą plus ziemniaki i surówka i pożywny obiad jak się patrzy :)
OdpowiedzUsuńAle wzorek rewelacja!
leonkot,naostrzyłam nóz to i wzorek wyszedł hihi ;D Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńAlivea - dziękuję :-)
osobiscie uwielbiam! ;)
OdpowiedzUsuńKochana u Ciebie nawet zwykła kiełbasa wygląda rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńDzieki Klałdusia :)
Usuńok! tylko kolejność smarzenia odwrotna
OdpowiedzUsuńProszę napisać dlaczego ? Bo moim zdaniem ważniejsza jest kiełbasa,żeby była podana na gorąco,a cebulka może byc letnia.
Usuń