wtorek, 9 sierpnia 2011

Selerowo-Pietruszkowy Halibut

Smaczna,zdrowa Rybka bez żadnych panierek ! - Polecam Wszystkim ;-)


 Mój przepis na Halibuta

SKŁADNIKI:

  • 1/2kg świeżego Halibuta
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 2 gałazki selera zielonego
  • 1 łyzka oliwy
  • 1/2 cytryny
  • sól (wg.uznania)
  • pieprz kolorowy (wg.uznania)
  • 2 kawałki foli aluminiowej

PRZYGOTOWANIE:
Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Teraz tak: Pietruszkę i seler siekamy.Następnie wkładamy do blendera wraz z łyzką oliwy i blenderujemy na gładką masę.Do miski wkładamy rybę i kropimy ją porządnie cytryną,solimy,pieprzymy a następnie smarujemy z każdej strony naszą zieloną papką. Wkładamy do lodówki na min.30 minutek. Po tym czasie wyjmujemy rybę i kładziemy ją na folię aluminiową ,zawijamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200*C.Pieczemy ja 30 minut-potem odkrywamy folie i jeszcze podpiekamy rybkę około 5-10 minutek. SMACZNEGO . . . . . Podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej. . . . . 

A tutaj dopiero co wyciągniety z piekarnika i gotowy do podania :))))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .