5 kurzych jaj (ja miałam klasy L)
2 średnie pomidory malinowe
1 cebula czerwona
3 łyżki dobrego majonezu
1/2 pęczka szczypiorku
tuńczyk w sosie własnym ( ilość wg.uznania)
sól,pieprz świeżo mielony wg.uznania
Jajka ugotować na twardo-ostudzić,obrać,przepłukać i pokroić na połówki wzdłuż.
Umyte pomidory pokroić w ósemki,cebulę w krążki a szczypior porwać na drobniejsze kawałki.
Do blendera dodać majonez i porwany szczypiorek,całość zblenderować-odstawić.
Na talerzu/półmisku ułożyć jajka,pomiędzy nimi poukładać pomidory,całość posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Na każdym jajku ułożyć po troszkę tuńczyka i posypać krążkami cebuli.
Całość polać majonezem szczypiorkowym,posypać delikatnie posiekanym drono szczypiorem i można podawać na stół jako przekąski.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .