niedziela, 26 lipca 2015

Gulasz wołowo,pieczarkowo,pietruszkowy





Pyszne,pyszne i jeszcze raz pyszne :-)
Na trzy porcje:

600g wołowiny na gulasz
300g pieczarek
1 mały pęczek natki pietruszki
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
400ml bulionu wołowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 duże liście laurowe
6 kulek ziela angielskiego
Przyprawy wg.uznania
papryka słodka i ostra w proszku,sól,pieprz

Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę,pieczarki w ósemki,cebulę,czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy.
W rondlu, rozgrzewamy niewielką ilość oleju.Wkładamy mięso,pieczarki,cebulę i czosnek.Doprawiamy solą,pieprzem i paprykami w proszku.Smażymy,mieszając do odparowania płynu.
Następnie zalewamy całość bulionem,dodajemy liście laurowe,posiekany drobno peczek natki pietruszki i ziele ang. Gotujemy do miękkości mięsa Gdy mięso juz jest mega miękkie całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody.Mieszamy,zagotowujemy i podajemy z czym lubimy .
Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo smakowicie. Ugotuję jutro wg Pani przepisu to mąż się ucieszy. Ja robię inaczej, marynowane mięso z whisy, bo mąż lubi. Dopiero później gotuję. Dziękuję za przepis!

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .