środa, 5 sierpnia 2015
Drobiowe sznycle pod kołderką serowo-bazyliową
Są bardzo smaczne.Polecam :)
Na 4 porcje:
2 pojedyncze piersi z kurczaka (bez polędwiczek)
20 listków świeżej bazylii (takie większe)
125g sera mozzarella
125 -130g sera koziego
4 suszone pomidory z zalewy
1 małe jajko
bułka tarta
olej do smażenia
sól i świeżo mielony pieprz wg.uznania
Umyte piersi kroimy każdą na pół i rozbijamy na kotlety.Doprawiamy solą,pieprzem i odstawiamy.
Sery ścieramy na tarce o średnich oczkach a listki bazylii i pomidory siekamy dość drobno,przekładamy do miski i całość mieszamy.
Gotowe płaty mięsa panierujemy najpierw w jajku a potem w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron,odsaczamy na ręczniku papierowym.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i na każdego kotleta rozkładamy kołderkę serową.
Całość zapiekamy w piekarniku do całkowitego rozpuszczenia sie sera (180*C) i gotowe.
Podajemy np. z młodymi ziemniakami i mizerią.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pysznie :)
OdpowiedzUsuńPowiem ci, że bardzo smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuń