piątek, 16 maja 2014

Prosta surówka z młodej kapusty ze szczypiorkiem i koperkiem




Taką surówkę uwielbiam najbardziej z młodej kapuchy :)

Prosta surówka z młodej kapusty ze szczypiorkiem i koperkiem

1/2 główki średniej młodej (niezbyt zbitej)kapusty
2 marchewki
1 pęczek szczypioru
kilka gałązek koperku
 olej rzepakowy
sól morska,pieprz  do smaku

Obraną i opłukaną marchew  ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach
Szczypiorek i koperek drobno siekamy.
Następnie szatkujemy kapustę.
Dodajemy do marchwi i szczypioru z koprem.Całość polewamy delikatnie olejem, pieprzymy,solimy i mieszamy. Podajemy jako dodatek do obiadu....

3 komentarze:

  1. Takie proste są najlepsze :)
    Pozdrawiam.
    http://wkuchniumoniki.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię surówki bo maja nieograniczone pole manerwu.
    Ta jest prosta i napewno smaczna.
    Zapraszam do siebie, obserwuje również twojego bloga :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Młodej kapusty jeszcze nie jadłam w tym roku. Uwielbiam takie surówki samo zdrowie, a kapuchy młodej to nic tylko chrupać. Kolorowo na miseczce i zdrowo. :-) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .