piątek, 16 maja 2014
Prosta surówka z młodej kapusty ze szczypiorkiem i koperkiem
Taką surówkę uwielbiam najbardziej z młodej kapuchy :)
Prosta surówka z młodej kapusty ze szczypiorkiem i koperkiem
1/2 główki średniej młodej (niezbyt zbitej)kapusty
2 marchewki
1 pęczek szczypioru
kilka gałązek koperku
olej rzepakowy
sól morska,pieprz do smaku
Obraną i opłukaną marchew ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach
Szczypiorek i koperek drobno siekamy.
Następnie szatkujemy kapustę.
Dodajemy do marchwi i szczypioru z koprem.Całość polewamy delikatnie olejem, pieprzymy,solimy i mieszamy. Podajemy jako dodatek do obiadu....
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Takie proste są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
http://wkuchniumoniki.blogspot.co.uk/
Lubię surówki bo maja nieograniczone pole manerwu.
OdpowiedzUsuńTa jest prosta i napewno smaczna.
Zapraszam do siebie, obserwuje również twojego bloga :)
Młodej kapusty jeszcze nie jadłam w tym roku. Uwielbiam takie surówki samo zdrowie, a kapuchy młodej to nic tylko chrupać. Kolorowo na miseczce i zdrowo. :-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń