środa, 16 kwietnia 2014
Pasta z makreli 2
Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu jak smaki sie przegryzą.Zajadamy z ulubionym pieczywem lub możemy nia faszerowac jajka :)
Pasta z makreli 2
1 makrela (taka średnia)
1 jajo kurze
1 mała czerwona cebula
1 łyżka dobrego masła
1 garść drobno posiekanego szczypiorku
2 łyżki dobrego majonezu
pieprz czarny świeżo mielony wg.uznania
Z makreli ściagamy skórę (odrzucamy ości),obrywamy jej mięso i przekładamy do miski.Następnie łyżką ją rozdrabniamy jak najdrobniej.
Jajko gotujemy na twardo,studzimy i drobno siekamy. Cebule obieramy płuczemy,osuszamy i również drobno siekamy.
Przekładamy do misy z makrelą,dodajemy masło,majonez i szczypiorek.
Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.Wkładamy do lodówki żeby się schłodziła i gotowe.
Podajemy z ulubionym pieczywem .
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kocham takie pasty :)
OdpowiedzUsuń