sobota, 19 maja 2012

Zapiekanki z serem,cebulą i pieczarkami

Nie ma to jak domowe zapiekani.Może ktoś jest chętny ????
Są pyszne i chrupiące. Polecam :-)


Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Obrane pieczarki kroimy w plasterki.A cebulę w piórka.

Bagietkę kroimy w poprzek na trzy części a potem każdy kawałek wzdłuż.Układamy jedna przy drugiej na blaszce od piekarnika.(pod spód podkładamy papier do pieczenia)
Każdą smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do pizzy.
Na wierzch układamy pieczarki.Następnie cebulę i posypujemy obficie serem.

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill-dolna półka)i pieczemy około 10 minut.Do rozpuszczenia się sera i lekkiego zarumienienia się bagietki.




Wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)

6 komentarzy:

  1. Takie domowe zapiekanki są pyszne! Uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam domowe zapiekanki, u mnie są obowiązkowo co niedzielę- na śniadanie haha;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Powiem szczerze, że robi mi się słabo jak patrzę na te zafoliowane gotowe zapiekanki :P
    Tak niewiele wystarczy, by zrobić je w domu a doznania smakowe nieporównywalne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kochana, to jest, to co tygrysi lubią najbardziej:) Pyszności:)

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .