sobota, 10 września 2011

Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym






Dzisiaj na obiad zaserwowałam roladki.
Roladki są pyszne i soczyste,a ich farsz jest delikatnie ostry.
Polecam . . .

Na dwie osoby potrzebujemy :

2 pojedyncze piersi z kurczaka
1/2 średnia papryka czerwona
2 plastry sera (u mnie był salami)
100g boczniaki
3 gałązki natki pietruszki (posiekać)
2 łyzki sos chili czosnkowy
1/2 łyzeczki przyprawa do kurczaka
sól,pieprz (wg.uznania)
1 jajko
bułka tarta (do obtoczenia roladek)
olej do smazenia

Piersi umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie trzeba je rozbić najlepej przez folię żeby dziur nie porobić.Delikatnie,posolić,popieprzyć i dodać przyprawy do kurczaka.
Paprykę umyć i pokroić w kostkę,a grzyby w paseczki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju dodać grzyby paprykę,natkę,sos chili i poddusić do miękkości. Na rozbite filety ułożyć ser,na ser położyć farsz.Zawinąć porządnie jak na gołąbki.
Następnie obtaczamy je w rozmąconym jajku a pózniej w bułce.Włozyć do lodówki na około 1 godzinę żeby nam się ładnie uleżały,wtedy nie potrzebujemy do spinania żadnych wykałaczek czy też bądż nici. Po tym czasie rozgrzać olej na patelni i smazyć roladki z każdej strony na złoty czy brązowy kolor to już wg. własnego uznania. Ale proszę pamietać na bardzo małym ogniu,żeby nam doszły w środku...




Ja podałam z ziemniakami i sałatą
Smacznego ;-)))

6 komentarzy:

  1. Pysznie :) Uwielbiam roladki z kurczaka, są dobre chyba do wszystkiego i zawsze smakują.

    http://durszlak.pl/wpisy/placuszki-z-platkow-owsianych-ducana

    OdpowiedzUsuń
  2. zwykle kurczaka faszeruję samym serem, ale dodatek grzybów i papryki bardzo mi się podoba

    OdpowiedzUsuń
  3. Roladki wyglądają wspaniale. Chętnie bym zjadła jedną :)

    OdpowiedzUsuń
  4. i kolejny przepis z boczniakami, za którymi przepadam, muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń
  5. Ze wstydem przyzanję, że Cię nie doceniałam... :(
    Tego dania nie powstydziłby się Hotel Bristol, Hotel Hilton a nawet Hotel 52! :) Wygląda przecudnie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Idę stąd bo nie wytrzymam. Głodny jestem.

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .