Inna odsłona kotletów mielonych.Robiłam już je wiele razy i jak dla nas są pyszniutkie :-)
SKŁADNIKI:
- 25 dkg mięso wieprzowe (ja miałam od szynki)
- 25 dkg mięso wołowe ( ja miałam antrykot)
- 3 duże ogórki konserwowe
- 1 bułka (czerstwa)
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 jako
- olej do smażenia
- bułka tarta
- sól,pieprz(wg.uznania)
Bułeczke moczymy w letniej wodzie,następnie ją mocno odciskamy. Mięso mielimy. Czosnek i cebulkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.Ogórki kroimy w drobną kosteczke. Do miski wkładamy mięsko dodajemy ogórki,cebulkę,czosnek,jajo i doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy mięsko na głdka masę,formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)
SMACZNEGO :-)
Pyszne zapewne, poniewaz ogórki bardzo pasują do wszelakich mięs. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
OdpowiedzUsuń