wtorek, 20 maja 2014
Mój a'la paprykarz
Miałam przyjemność dostać rybki od firmy GRAAL do testowania. Na pierwszy rzut poszły Filety ze śledzia w sosie pomidorowym i zrobiłam z nich takie smarowideło czyli a'la paprykarz. Wyszedł smaczny :)
Pamiętajmy że ryby dostarczają naszemu organizmowi wiele drogocennych wartości odżywczych !
* Proszę pamiętać że jeśli lubimy bardziej pomidorowy paprykarz możemy dodać więcej koncentratu pomidorowego . . .
Mój a'la paprykarz
2 puszki konserwy rybnej 200g (ja miałam firmy GRAAL ' Filety ze śledzia w sosie pomidorowym))
60g ryżu białego
1 mała cebula
1/2 małej papryki czerwonej
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyzki oleju rzepakowego
sól i pieprz do smaku
Konserwy przekładamy do miski i rozdrabniamy łyżką jak najmocniej.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy drobno posiekaną cebulę i drobno pokrojoną paprykę,odstawiamy do wystygnięcia.
Ryż gotujemy tak troszkę żeby był lekko rozgotowany,odstawiamy do wystygnięcia.
Do miski z rybą przekładamy przestudzoną cebulę z paryką,dodajemy ryż i koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku solą,pieprzem i mieszamy.
Podajemy do pieczywa.
Najlepiej na drugi dzień jak ładnie nam się schłodzi a składniki przejda sobą.
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mmmm uwielbiam takie rybki na kanapkę.
OdpowiedzUsuńPycha, uwielbiam rybki :)
OdpowiedzUsuńA ja właśnie sobie zakupiłam paprykarz bo miałam ochotę - szkoda , że tak daleko mieszkasz bo bym wpadła na śniadanie :D Super sprawa - następnym razem wypróbuję Twój przepisik :)
OdpowiedzUsuń