Przepis bierze udział w konkursie
LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
Danie szybko się robi jest smaczne,kolorowe i syte. Nawet córka zjadła ze smakiem.Polecam :-)
Farfalle z warzywnym spaghetti i jajkiem
Na 2 porcje:
150g makaronu typu Farfalle z Lubelli
2 kurze jajka
1 średnia cukinia
po pół z dużych papryk (czerwonej,zielonej,żółtej)
2 garście poszatkowanej kapusty pekińskiej
olej rzepakowy do smażenia
Przyprawy wg.uznania:
estragon w proszku,sól morska i pieprz czarny świeżo mielone
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówką na opakowaniu,płuczemy zimną wodą,odcedzamy i odstawiamy.
Warzywa porządnie myjemy i osuszamy.
Cukinie kroimy w długie cienkie paseczki (za pomocą specjalnego nożyka)
Papryki również w cienkie paseczki.
Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy cukinię,papryki i pekinkę,oprószamy solą,pieprzem oraz estragonem. Smażymy mieszając do lekkiej chrupkości warzyw.
W tym czasie jak warzywa się smażą na drugiej patelni przygotowujemy jajko sadzone które lekko posypujemy natką pietruszki.
Na talerze wykładamy po porcji makaronu,na makaron warzywne spaghetti a na nie jajo sadzone,posypujemy listkami natki pietruszki i podajemy.
Smacznego.
Pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuń. . i smakuje,dzięki Dusia :)
UsuńKolejne pyszne danie;)
OdpowiedzUsuńDzieki Magduś :*
Usuń