Co prawda robiłam je dość dawno.Ale pokaże wam mój sposób na te smaczne kotleciki ;)
- 2 torebeczki ryżu (ja miałam w torebeczce 125g)
- 1/4 papryka czerwona
- 1/4 papryka zielona
- 1/4 papryka żółta
- pół cebulki
- 1 żółtko
- 2 plastry sera (gouda)
- 5 gałązek natki pietruszki
- 5 gałązek koperku
- bułka tarta
- sól,pieprz (wg.uznania)
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Studzimy Warzywa myjemy i kroimy w kosteczkę,włącznie z serem. Zieleninkę drobno siekamy. Do miski wsypujemy ryż,żółtko i pozostałe warzywa. Doprawiamy i mieszamy na jednolitą masę.Potem formujemy kotleciki,obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z czym kto lubi.
SMACZNEGO :-)
Fajne takie kolorowe i proste.Świetny pomysł
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentują.
OdpowiedzUsuńAle fajne i jakie kolorowe, lubię takie wesołe potrawy.
OdpowiedzUsuńfajne, takie inne niż tradycyjne. idealne dla pań :)
OdpowiedzUsuń