Ostro ale smacznie.Polecam :-)
Będzie potrzebne nam na przygotowanie:
- 1/2 kg polędwica wołowa
- 4 duże pieczarki
- 2 papryczki chili
- 8 łyżek ocet winny z czerwonego wina
- 6 łyżek sos sojowy ciemny
- 1 puszka fasoli konserwowej białej
- 15g czosnek płatki podsuszane
- 4 łyżki oliwa
- 1/2 pęczka natki pietruszki (grubo posiekanej)
Mięso myjemy-osuszamy. Kroimy w poprzek a następnie w kostkę lub w paski jak kto woli. Na rozgrzany wok dodajemy oliwe,następnie wrzucamy mięso.Obsmażamy z każdej strony.Dolewamy ocet winny-mieszamy delikatnie potrząsając wokiem .Wszystko dusimy około pół godziny (chyba że mięso jest stare to dłużej-ja trafiłam akurat na super mięciutkie) Myjemy paryczke chili i kroimy w krążki włacznie z ziarenkami.Pieczarki obieramy i kroimy w grube plastry.Jak nam ocet winny odparuje wrzucamy papryczke,pieczarki i płatki czosnku-mieszamy.Nastepnie dolewamy sos sojowy i dodajemy odcedzoną fasole.Wszystko razem dusimy jeszcze około siedem minut i gotowe. Podajemy na gorąco z ryżem,obficie posypując natką pietruszki :)
SMACZNEGO . . . . . .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .