środa, 14 marca 2012

Jajka z Łososiem


Szybko i smacznie :-)


Składniki

  • Na dwie osoby:
  • 70g łosoś wędzony norweski
  • 2 łyzki majonez (u mnie winiary)
  • 3 jajka
  • 1 plaster cytryny

Jajka gotujemy na twardo-studzimy,obieramy i płuczemy.
Łososia kroimy na mniejsze części i wkładamy do blendera.Dodajemy majonez i wyciśniety sok z cytryny i wszystko blenderujemy na gładką masę.Przekrojone na pół wzdłuż jajka układamy na talerzyku żółtkiem do góry i na każdą połówkę nakładamy masę łososiową.Dekorujemy wg.własnego pomysłu i podajemy :-)
Nic nie solimy bo łosoś sam w sobie jest słony.Mozna ewentualnie sobie popieprzyć ale to też niekoniecznie ....

 Dodaję do akcji:

http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/wielkanocne-smaki-2

4 komentarze:

  1. niepoprawnie : proste i doskonałe! I co z tą śliną robić ? Ileż można przełknąć ? litr? dwa ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po co łykac ślinę.Nie lepiej sobie zrobić ? hihi pozdrawiam :-)

      Usuń
  2. Zrobię, zrobię, ale póki co to se jeszcze popatrze. Mmmmmmmmm.

    OdpowiedzUsuń

Jak coś wyskrobiesz będzie mi miło a jak nie to beczeć nie będę ;) Dzięki . . .