niedziela, 21 czerwca 2015

Halibut z suszonymi pomidorami





3 ładne porcje halibuta (ja miałam ok.700g)
5 suszonych pomidorów
Przyprawy wg.uznania
sól,pieprz kolorowy,suszony lubczyk,sosk z wyciśniętej cytryny

Rybę rozmrozić,oskrobać pod bieżącą wodą,osuszyć ręcznikiem .
Porcje ryb ponacinać z obu stron.W nacięcia powciskać drobno pokrojone pomidory,skropić sokiem z cytryny.Doprawić solą ,pieprzem oraz posypać lubczykiem i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Całość przykryc folią aluminiową  i piec w rozgrzanym piekarniku 180*C (środkowa półka-grzanie góra) około 20 minut.Po upływie tego czasu odkryć rybe , jeszcze chwilę zapiec i gotowa do podania :) Smacznego...
Podajemy z ulubionymi dodatkami,ja podałam z ziemniakami surówka z młodej kapusty :)


* proszę pamiętać że każdy piekarnik jest inny i czas pieczenia ryby może być dłuższy lub krótszy