poniedziałek, 12 stycznia 2015
Jajeczne trójkąciki ze szpinakiem
Jest to przekąska dla fanów szpinaku i jaj ;)
Podajemy na ciepło lub zimno,solo lub z ulubionymi dodatkami(surówkami/sosami).
Potrzebujemy :
400g szpinaku rozdrobnionego (mrożony)
4 duże kurze jaja (ja miałam takie z podwójnymi żółtkami)
2 ząbki czosnku
4 szczypty posiekanej natki pietruszki
olej do smażenia
masło
sól,pieprz wg.uznania
dodatkowo patelnia u mnie o średnicy 19cm
Rozmrozony szpinak przesmażamy na maśle z drobno posiekanymi ząbkami czosnku,dobrze doprawiamy żeby nie był mdły - przykrywamy i odstawiamy
Każde jajo rozmącamy z dodatkiem soli i szczyptą natki pietruszki w 4 naczynkach osobno lub po kolei w jednym naczyniu.
Smażymy jajeczne naleśniki z obu stron po kilka chwil.
Na każdy nakładamy porcję farszu szpinakowego,rozsmarowujemy i składamy na pół i jeszcze raz na pół i gotowe.
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Posty (Atom)