sobota, 13 grudnia 2014

Mintaj Pomidorowo-Bazyliowy




Dobra rybka zawsze dobrze smakuje ;)

 filety z mintaja 2 sztuki
 sok z połowy cytryny
1 pomidor soczysty, czerwony
 bazylia listki i cienkie gałązki 3 sztuki
 oliwa Gallo z Oregano 1 łyżka
 sól,pieprz do smaku wg.uznania

Filety (rozmrażamy- jeśli są mrożone)myjemy i dobrze osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykładamy na tackę.Skrapiamy obficie cytryną,solimy i pieprzymy i (do lodówki na 15 minutek) Pomidorka myjemy ,bazylię również-osuszamy. Do blendera wkładamy pokrojonego pomidorka i posiekaną bazylię włącznie z łyżką oliwy. Blenderujemy na papkę.Wyjmujemy rybkę nakładamy na nią połowę sosu. Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy na kratce naszą rybkę około 25 minutek. Po tym czasie wyjmujemy,kroimy ją na pół i nakładamy na siebie.Polewamy resztą sosu i wcinamy :-)

 SMACZNEGO . . . . . .


Podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej :-)