sobota, 5 lipca 2014

Warzywa na patelnie po staropolsku z wieprzowinką








Witam :)
Dzięki uprzejmości firmy Iglotex  dostałam do spróbowania kilka mrożonych obiadków a dokładnie warzyw na patelnię.
Dzisiaj wypróbowałam jedną z nich i wybór padł na pierwszą z zamrażalki czyli "Warzywa na patelnię po staropolsku " Połaczyłam Ją z karkóweczką i wyszedł wspaniały obiad.Polecam !!!


Warzywa na patelnie po staropolsku z wieprzowinką

Potrzebujemy na dwie porcje:

1 opakowanie mrożonki Iglotex  ' Warzywa na patelnię po chłopsku '
1 duża młoda cebula pokrojona w krążki
2 ładne mięsiste plastry karkówki
olej rzepakowy do smażenia
1/3 szklanki przegotowanej wody
Oraz przyprawy wg.uznania
suszone płatki chili,czosnek granulowany,sos sojowy ciemny,kolendra w proszku,papryka czerwona słodka w proszku,pieprz czarny,sól morska,drobno posiekana natka pietruszki

Umyte i osuszone mięso kroimy w paseczki. Wrzucamy na rozgrzany olej na głębszą patelnię lub do rondla.Dodajemy krążki cebuli i wszystko doprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami. Smażymy na małym ogniu często mieszając.

Jak mięso i cebula bedą miękkie dodajemy mrożonkę Iglotex,podlewamy wodą -mieszamy,przykrywamy i dusimy do miękkości warzyw tj. 10 minut
Odkrywamy posypujemy natką pietruszki jeszcze raz mieszamy i podajemy z ulubioną sałatką/surówką czy ogórkiem.
W razie potrzeby można sobie jeszcze doprawić . . .

Smacznego :)