Całonocne marynowanie mięsa sprawiło że szaszłyki są mocno aromatyczne i pyszne :)Może niezbyt wyglądają ale za to smakują rewelacyjnie :)
Na 4 szaszłyki:
4oo g polędwiczki wieprzowej (umytej,osuszonej i pokrojonej w kostkę)
sok wyciśnięty z 1/3 cytryny
pół łyżki salsy habanero
2 ząbki czosnku drobno posiekane
pół małej cebuli pokrojonej w piórka
pół szklanki oleju rzepakowego
1 czubata łyzka drobno posiekanej natki pietruszki
sól,pieprz wg.uznania
Do szklanej miski wlewamy olej i wszystkie wyżej wymienione produkty.
Całość mieszamy.
Następnie dodajemy kawałki poledwiczki.
Całość porządnie mieszamy i przykrywamy folią. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki grillowe które były wcześniej zamoczone w wodzie z solą.
Gotowe szaszłyki przekładamy na mocno rozgrzany grill i grillujemy z obu (wszystkich) stron do miękkości mięsa i ładnego jego przypieczenia się . . .
Podajemy np. na ulubionej sałacie z innymi dodatkami.
Smacznego :)