Mój pierwszy filmik,prosze wybaczyć jak cos nie wyszło ;) Córcia podczas nagrywania się bardzo stresowała ;))
2 duże garście grubo pokrojonej kapusty
2 małe pomidory pokrojone w ósemki
kilka rzodkiewek pokrojonych jak lubimy
1/3 papryki pokrojonej w paseczki
100g wedzonego łososia również pokrojonego w paski
pół czerwonej cebuli posiekanej w piórka
dodatkowo: sól morska,pieprz czarny,olej z dodatkiem bazylii i czosnku
Kapustę przekładamy do większej miski,delikatnie ją solimy i pieprzymy. Całość mieszamy.
Na talerzu układamy kapustę i resztę składników.Kolejność nie ma znaczenia.
Kropimy olejem smakowym i podajemy.
Smacznego . . .
Wierzch sałatki możemy jeszcze dodatkowo sobie doprawić sola i pieprzem...
Z podanych składników wychodzi 2 porcje.
„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego zawsze jest zawsze obecny w mojej kuchni. Jest najlepszym tłuszczem zdrowym , zawiera wiele witamin i mikroelementów , świetny do smażenia. Używam go do surówek na surowo.Bez niego nie zaczynam przygotowań"