niedziela, 24 listopada 2013

Jesiotr smażony w bułce






Rybę zrobiłam na szybko w bułce tartej i powiem że jest przepyszna. W śrdoku ma białe i bardzo delikatne mięso do tego jest bardzo soczysta. Jeszcze mam tą rybę i dzisiaj zrobię w piekarniku zobaczymy czy wyjdzie też taka soczysta :-)


350g fileta z jesiotra (ja miałam świeżego)
1 jajo surowe
sól,pieprz świeżo mielone wg.uznania
olej do smażenia
przyprawa fish masala
bułka tarta do panierowania
sok z połowy limonki

Z jesiotra za pomocą ostrego noża ściągnąć skórę. Uwaga bardzo ciężko ponieważ jej skóra jest bardzo ostra !!!
Umyć osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na porcje (u mnie 6)
Każdą skropić limonką,posolić popieprzyć i posypać przyprawą fish masala.
W naczyniu roztrzepać jajko i kolejno panierować kawałki ryby,najpierw  w jaku póżniej w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor i gotowe . . .
Podajemy z ulubionymi dodatkami...