sobota, 29 czerwca 2013
Halibut pachnący kolendrą
Halibut z tymiankiem był pyszny a z kolendrą jeszcze lepszy Polecam !!!!!
Halibut pachnący kolendrą
300g halibuta filet ze skórą
sok wyciśniety z dwóch plastrów cytryny
2 garście świeżej posiekanej kolendry
przyprawa do ryb po 1 szczypcie na jeden kawałek
sol morska,pieprz świezo mielony wg.uznania
Rybę dzielimy na kawałki u mnie 4 średnie.
Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem.Każdą porcje kropimy cytryną,oprószamy przyprawą do ryb,solimy,pieprzymy i posypujemy kolendrą.
Nakrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut w 180*C (druga półka od góry-granie góra) i gotowe :)
Podajemy z czym kto lubi :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)