wtorek, 2 kwietnia 2013

Pałki w stylu chińskim






Witam po Świętach !!!!
Pewnie niektórym znudziło sie juz miesko i nie moga na nie patrzyć ;) ale ja nie :)
Zapraszam na pyszne pałeczki ...

Pyszne słodko-ostre pałeczki z kurczaka.Polecam :-)

Pałki w stylu chińskim

8 sztuk pałek z kurczaka
60ml marynaty w stylu chińskim Tao-Tao
3 łyżki estragonu w proszku
1 łyżka czubata suszonych płatków chili
1 kostka czosnku knorr
2 łyżki oleju
sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania
PONADTO:
Blaszka/folia aluminowa

Umyte i osuszone pałki z kurczaka wkładamy do misy.Dodajemy wyżej wymienione przyprawy + olej,całość mieszamy i wkładamy do lodówki na jakiś czas (u mnie to było na całą noc) żeby mięso wchłoneło przyprawy.

Po tym czasie przekładamy mięso do wysmarowanej olejem blaszki.Polewamy resztą marynaty po wierzchu,przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka-grzanie góra) około 1 godzinki.Po upływie tego czasu ściągamy folię i zapiekamy jeszcze do zarumienienia sie mięsa i gotowe.....
Pałki poodajemy polane sosem który sie wytworzył podczas pieczenia z czym kto lubi . . . .