niedziela, 17 lutego 2013

Filet pstraga otulony szynką szwarcwaldzką

Bardzo szybki i smaczny pomysł na szybki obiad lub kolację :-)






Filet pstrąga otulony szynką szwarcwaldzką

Na dwie osoby:
250g filet z pstrąga łososiowego świeżego
8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
4 liście pora o dł. filetu ryby (jasna część)
sok z dwóch plastrów cytryny
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania
folia aluminiowa

Z ryby ściagamy skórę,myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół wzdłuż.
Rozkładamy 4 plastry szynki tak żeby zachodziły na siebie.Na szynkę kładziemy dwa liście pora.Na pora porcję ryby.Smarujemy musztardą,solimy,pieprzymy,kropimy sokiem z jednego plastra cytryny i zwijamy w rulonik.Tak samo postępujemy z drugim kawałkiem pstrąga.

Gotowe ruloniki owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika 180*C na 25 minut (grzanie górna półka grill) i gotowe...
Podajemy z czym kto lubi :-)