wtorek, 22 stycznia 2013

Pasta mięsna do pieczywa

Dzisiaj proponuję pyszną pastę do pieczywa.
Pasta w smaku przypomina pasztet drobiowy.Jeśli by była za mdła można dodac więcej chrzanu...
Ale po schłodzeniu,na drugi dzień jest wyśmienita-Polecam :-)






 Pasta mięsna do pieczywa
Resztki pieczonego kurczaka ( ja miałam pierś i jedno udko)
1 pęczek szczypiorku (umyty,osuszony i posiekany)
3 duże łyzki majonezu winiary
3 czubate łyżeczki chrzan ze słoiczka
2 jajka ugotowane na twardo
sól morska,pieprz świeżo mielony wg.uznania

Pierś i udko oskubać na mniejsze kawałki wraz ze skórką włożyć do blendera i zblendować,przełożyć do miseczki.Nastepnie do blendera włożyć jajka i również zblendować,przełożyć do mięsa.
Dodac majonez,chrzan,szczypiorek sól i pieprz.
Wszystko razem wymieszac na jednolitą masę.Włożyć do lodówki i schłodzić.
Podawać z ulubionym pieczywem.....