niedziela, 12 lutego 2012

Pikantne skrzydełka z rękawa


Skrzydełka są pyszne,ostre i mają chrupiącą skórkę ...
A co wazniejsze danie sie samo praktycznie robi :-)

8 skrzydełek kurzych
5 łyżek stołowych sos chili z czosnkiem
1 łyżeczka tymianek
sól,pieprz (wg.uznania)
rękaw do pieczenia





Skrzydełka myjemy odcinamy lotki.Solimy,pieprzymy-posypujemy tymiankiem i polewamy sosem chili.Całość mieszamy dokładnie dłonią i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180*C.Skrzydełka wraz z pozostałą marynatą przekładamy do rękawa spinamy,przekładamy na blachę lub naczynia żaroodpornego i pieczemy około 50 minut.Pod koniec rozcinamy rękaw i podpiekamy jeszcze parę minut żeby ładnie nam się zarumieniły...