wtorek, 22 listopada 2011

Placki drobiowe

A dzisiaj Na szybko Placuszki drobiowe . .  .



2 pojedyncze średnie piersi z kurczaka
1 pęczek natki pietruszki (miałam taki mały)
1 jako
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
sól,pieprz wg.uznania
olej do smażenia

Mięso myjemy-osuszamy.Kroimy w grubszą kostke.
Natkę równiez myjemy i osuszamy.Czosnek i cebulę obieramy.
I teraz tak: Do blendera dodajemy pociętą natkę i chwilke ją blenderujemy.Wykładamy do miski.Następnie blenderujemy mięso.Na końcu blenderujemy cebulę i czosnek.Wszystko przekładamy do miski,dodajemy jedno jajko,sól,pieprz (to już wg.uznania ale tak żeby nie było za mdłe) Mieszamy całość łyżką.Na rozgrzaną patelnie kładziemy za pomocą łyżki porcje farszu i je lekko rozpłaszczamy.Smażymy z obu stron na lekko złoty kolor i gotowe.

Podajemy np. z ulubionym sosem i ziemniakami czy ryżem, jak kto lubi...

Ja podałam z sosem pieczarkowym,ryżem i buraczkami :-)